Tuesday, March 28, 2023

Çfarë është inflacioni

0
Çfarë është inflacioni? Me termën inflacion përcaktohet rritja e çmimeve bazë të konsumit dhe shërbimeve,ose anasjelltas shkalla e rënies së fuqisë blerëse të konsumatorit.Më thjesht...

Si ta menaxhoni buxhetin shtëpiak

0
Buxheti është një plan që bëhet për menaxhimin më të lehtë të fondeve tuaja. Ai mund t’ju ndihmojë në këto mënyra: sheh se si i...

Cili është ndryshimi midis një depresioni dhe një recesioni?

0
Në ekonomi, termi depresioni dhe recesioni ndonjëherë përdoren në mënyrë të ndërsjellë, edhe pse kjo nuk është një praktikë e saktë. Termat recesioni dhe depresioni...

Hapen 600 vende të reja të punës në Junik

0
Komuna e Junikut përmes një njoftimi për media ka njoftuar se kjo komunë në bashkëpunim me zyrën e punësimit në Junik dhe Françeska Kosovë...

Çfarë është qëndrueshmëria?

0
Qëndrueshmëria, në një kuptim të përgjithshëm, është qëndrueshmëria e proceseve dhe sistemeve Fjala 'qëndrueshmëri' rrjedh nga fjalët 'të qëndrueshme' dhe 'aftësi'. Në ekologji, fjala mund...

Çka janë kursimet?

0
Kursimet janë pjesë e rëndësishme për të gjithë ne. Disponueshmëria e kursimeve është një mjet shumë i rëndësishëm i sigurisë për të gjithë, sepse...

Çfarë është ekonomia joformale?

0
Ekonomia joformale në përgjithësi i referohet aktiviteteve që njerëzit bëjnë për të fituar para që nuk rregullohen nga ndonjë organ qeveritar. Ekonomia joformale, e quajtur...

Çfarë është Brexit?

0
Brexit është termi që përdoret për të përshkruar Anglinë duke u larguar nga Bashkimi Evropian Brexit është fjala e famshme për mundësinë e tërheqjes së...

Hulumtimi i tregut: Mënyra më e mirë për ta bërë atë?

0
Hulumtimi i tregut ka për qëllim të kuptoj arsyet pse konsumatorët do të blejnë produktin tuaj. Hulumtimi studion gjërat si sjelljen e konsumatorëve. Duke përfshirë...

Çfarë është TVSH-ja

0
TVSH-ja thënë shkurt ësht një taksë me vlerë të shtuar. TVSH është një akronim për Tatimin mbi Vlerën e Shtuar. Në disa vende është tatimi...