Çfarë është ekonomia joformale?

Ekonomia joformale në përgjithësi i referohet aktiviteteve që njerëzit bëjnë për të fituar para që nuk rregullohen nga ndonjë organ qeveritar. Ekonomia joformale, e quajtur...

Farat e Pishës, biznesi i artë shqiptar i së ardhmes

Kuzhina e famshme italiane, ajo e largët orientale e shumë receta në mbarë botën kanë si element esencial në shije, farat e pishës. Pasuritë më...

Cili është ndryshimi midis një depresioni dhe një recesioni?

Në ekonomi, termi depresioni dhe recesioni ndonjëherë përdoren në mënyrë të ndërsjellë, edhe pse kjo nuk është një praktikë e saktë. Termat recesioni dhe depresioni...

Çfarë është qëndrueshmëria?

Qëndrueshmëria, në një kuptim të përgjithshëm, është qëndrueshmëria e proceseve dhe sistemeve Fjala 'qëndrueshmëri' rrjedh nga fjalët 'të qëndrueshme' dhe 'aftësi'. Në ekologji, fjala mund...

Skema e planit të buxhetit shtëpiak

Këtu mund të gjeni skemën për planifikim dhe menaxhim të buxhetit shtëpiak. Gjithashtu mund t'i gjeni në formatin word dhe excel.   KATEGORIA SHUMA MUJORE E BUXHETIT SHUMA...

Çka janë kursimet?

Kursimet janë pjesë e rëndësishme për të gjithë ne. Disponueshmëria e kursimeve është një mjet shumë i rëndësishëm i sigurisë për të gjithë, sepse...

Çfarë është TVSH-ja

TVSH-ja thënë shkurt ësht një taksë me vlerë të shtuar. TVSH është një akronim për Tatimin mbi Vlerën e Shtuar. Në disa vende është tatimi...

Çfarë është Brexit?

Brexit është termi që përdoret për të përshkruar Anglinë duke u larguar nga Bashkimi Evropian Brexit është fjala e famshme për mundësinë e tërheqjes së...

A do të bijë Bitcoin

Të gjitha fenomenet që janë duke ndjekur shfaqjen e një ‘flluske sapuni’ janë të pranishme”, tha për radio “Deutschlandfunk”, Thomas Mayer, njëri nga ish-krerët...

Berisha: Dogana ka grumbulluar 960 milionë euro këtë vit

Drejtori i Përgjithshëm i Doganës së Kosovës, Bahri Berisha në një intervistë për Telegrafin, me gazetarin Lulzim Ahmeti, ka treguar për punën që është...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...