Përfitime të vogla të Kosovës nga institucionet financiare ndërkombëtare

Kosova nuk ka arritur të përfitojë mjaftueshëm mbështetjen financiare nga mekanizmat financiarë ndërkombëtarë, vlerësojnë ekspertë të ekonomisë dhe përfaqësues të bizneseve. Sipas tyre, përfitimet e Kosovës kanë...

TAP-i do ti sjellë Shqipërisë infrastrukturën e gazit

Ndërtimi i gazsjellësit “Trans Adriatic Pipeline” (TAP) do të krijojë mundësinë që Shqipëria të zhvillojë tregun e gazit.   Ndërtimi i gazsjellësit “Trans Adriatic...

Cilat shtete janë gjigantët e ardhshëm ekonomikë?

Meksika, Indonezia, Nigeria e Turqia janë të gjitha vende që po rriten me shpejtësi dhe brenda disa dekadash, mund të bëhen superfuqi ekonomike falë...

Në Kosovë hapet një fabrikë e re me 80% të prodhimit për eksport

Në Kosovë është përuruar fabrika “Orient Kosova”, një investim kosovaro-gjermano-turk që prodhon mozaikë, dhe që 80% të prodhimit synon ti eksportojë. Është përuruar në Mitrovicë,...

Serbia bllokuese e linjës energjetike Kosovë – Shqipëri

Deri në fund të muajit shkurt të këtij viti, autoritetet në Prishtinë presin që Serbia të zhbllokojë linjën e interkoneksionit mes Kosovës dhe Shqipërisë. Kjo...

Vezët e Kosovës

Kosovarët nuk kanë nevojë për vezë të Maqedonisë, Serbisë e vendeve tjera të botës. Ata i kanë vezët e veta. Madje mund të krenohen...

Investohet në prodhimtarinë e mishit.

Për herë të parë, Ministria e Bujqësisë, sivjet po investon edhe në sektorin e mishit. Për të shtuar kapacitetet prodhuese në këtë industri,...

Ekonomia e Turqisë ka vazhduar rritjen e pandërprerë për 22 tremujorë

Ekonomia e Turqisë që nga tremujori i parë i vitit 2009 ka vazhduar rritjen e saj të pandërprerë për 22 tremujore.    Ekonomia e...

Çka janë kursimet?

Kursimet janë pjesë e rëndësishme për të gjithë ne. Disponueshmëria e kursimeve është një mjet shumë i rëndësishëm i sigurisë për të gjithë, sepse...

Banka e Shqipërisë: Tregu ka tepricë valute

4.6 për qind është mbiçmimi real vjetor i lekut, kundrejt valutave kryesore në muajin shtator, raporton Banka e Shqipërisë. Ndërkohë, mbiçmimi vjetor i lekut kundrejt...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...