Friday, August 19, 2022

Korridori 4 dëmton republikat e ish-Jugosllavisë

0
Maqedonia rrezikon të humbë transportin hekurudhor të mallrave përmes Korridorit 10, prej kur kompanitë transportuese evropiane kanë filluar të favorizojnë Korridorin 4, linjë hekurudhore,...

Tiranë, zbarkojnë kompanitë arabe

0
Në këtë situatë të zymtë ekonomike, që vjen nga Perëndimi, shpëtimi mund të vijë nga lindja. Mbi 100 kompani të huaja, kryesisht nga vendet...

Produkte vendore në treg me emrin “Frutat e Kosovës”

0
Blerim Shefkiu nga Përlepnica e Gjilanit nuk do të ketë më telashe për gjetjen e tregut për shitjen e pemëve të tij. Ai e...

Kosova e 9-ta në botë për nga varfëria

0
Teksa ekonomia greke sa vjen e përkeqësohet, dëshpërimi i popullit është rritur si pasojë e mungesës së lidershipit dhe masave të dështuara të kursimit....

Kriza financiare ndikon dhe në incidentet raciale

0
UNHCR: Gjendja në vend është alarmante Komisioni i lartë për refugjatët për Kombet e Bashkuara në Greqi ka vënë alarmin për rrezikun e rritjes...

Bankat e Kosovës me kamatat më të larta në rajon

0
Bankat komerciale që operojnë në Kosovë, kanë kamatat më të larta të kredive në gjithë rajonin dhe në këtë mënyrë po pamundësojnë zhvillimin ekonomik...

Policia përzgjedh më të shtrenjtit

0
Policia e Kosovës, në një tender për garazhe, ka diskualifikuar të gjitha kompanitë që kishin ofertat me çmimet më të ulëta dhe ka përzgjedhur...

Euroja shënon rekord të ri të rënies

0
Monedha e përbashkët evropiane, euro, ka pësuar rënie të re rekord në tregjet e pasdites. Vlera e saj prej 1.246 dollarësh është pika më...

Anulohet tenderi për aerofotografimin e Kosovës

0
- Organi Shqyrtues i Prokurimit ka gjetur shkelje ligjore në tenderin “Aerofotografimi i territorit të Kosovës”, i cili ishte iniciuar nga Agjencia Kadastrale e...

Kosova fle mbi thëngjill, kompanitë e importojnë atë nga jashtë

0
Ligjvënësit e Kosovës janë alarmuar të premten kur kanë marrë vesh se gjiganti ekonomik “Ferronikeli” nuk e shfrytëzon thëngjillin vendës, por e importon atë...