Si u krijuan Xhindët dhe rrefime mbi shejtanët

I Lartësuari ka thënë: “Ai krijoi njeriun (Ademin) nga balta e argjilës si balta e poçerisë.” “Dhe Ai i krijoi xhindet nga flaka pa tym...

Revolucioni Francez

Revolucioni Francez ishte një moment përcaktues në historinë e Francës. Revolucioni Francez është një nga fazat më të rëndësishme në historinë e Francës. Ky revolucion...

Algoritmi

Algoritmi në matematike dhe informatikë, është një veprim i përcaktuar saktë për zgjidhjen e një problemi ose të një lloji të caktuar problemesh. Algoritmi...

Si zhvillohen zgjedhjet presidenciale në SHBA?

Zgjedhja e presidentit të SHBA-së kryhet me votim universal indirekt. Amerikanët do të zgjedhin në fakt më 6 nëntor një grup kolegjesh zgjedhore, të...

Çfarë është Medreseja

Medreseja është një fjalë arabe që përfaqëson çdo institucion mësimor privat, publik, laik dhe fetar, duke përfshirë një shkollë dhe një universitet për nxënësit...

Çfarë është komunizmi?

Komunizmi i referohet një ideologjie politike që promovon pronësinë e përbashkët të mallrave, ndër të tjera. Një Hyrje në Konceptin e Komunizmit Një botë utopike ose...

Cili është ligji për konservimin e masës?

Ligji i Ruajtjes së Mases është një koncept themelor në kimi Ligji i Ruajtjes së Meshës është parimi që pohon se as transformimi fizik as...

Pse vendoset ora në dorën e majtë

Pjesa më e madhe e njerëzve e mbajnë orën në dorën e majtë dhe shumica e tyre nuk e dinë historinë e kësaj simbolike. Vënia...

Divani

Divani (nga persishtja për dhomë enti, ulse e rehatshme e zyrtarit më vonë përmbledhje vjeshash) në letërsinë orientale ishte një përmbledhje vjershash, të renditura...

Tregimi i imamit lypës

Kur do të vendosni të bëheni musliman?Imami Jahja Davis u vesh si një i pastrehë dhe u nis për në xhaminë ku atë ditë...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...