Në Kosovë ka filluar të bjerë nataliteti

Sipas Express-it: Nataliteti në Kosovë po bie çdo herë e më shumë dhe këtë e thonë edhe në Klinikën e Gjinekologjisë. Kjo vërtetohet edhe...

Manipulimi i mediave me opinionin, apo ‘qytetari – robot’ – Noam Chomsky

Eksperti i shquar i njohjes së komunikimit ndërnjerëzor Noam Chomsky, përmbledh në dhjetë pika manipulimin që mediat (gazetarët) kryejnë gjatë punës së tyre: Çdo...

ARDHJA E OSMANËVE DHE FUNDI I SLLAVIZIMIT

Pikënisja e çfarëdo studimi të historisë së shtetit osman dhe të sundimit osman në truallin shqiptar dhe atë evropian, duhet të jetë çështja e...

Derivatet financiare dhe rreziku i tyre (bomba financiare)

Derivativet janë kontrata financiare Pse lind nevoja për këto instrumente? Derivatet janë instrumente financiare që kanë ekzistuar prej shumë mijëvjeçarëve. Arsyet e krijimit të këtyre derivateve janë...

Beretat e kuqe (Crvene Beretke) famëkeqe serbe

Beretat e kuqe, emri i plotë i njësitit ishte “Jedinica za Specijalne Operacije” (JSO, Njësia për Operacione Speciale) ose “Crvene Beretke” (Beretat e Kuqe),...

Mos ji viktimë e propagandës!

Ka një ndryshim—madje një ndryshim të madh—midis arsimimit dhe propagandës. Arsimimi të tregon si të mendosh. Propaganda të thotë çfarë të mendosh. Mësuesit e mirë i paraqesin të...

A është përhapur Islami me shpatë ?

Ekziston një akuzë e zakonshme e cila i drejtohet Muslimanve dhe Islamit në përgjithësi: "Arsya e vetme pse Islami është një religjion i përhapur...

Rrjeti i lajmeve të rrejshme – “Fake News”

Si dhjetëra, ndonëse dhe qindra të tjera gjëra, edhe Interneti është kthyer në një konspiracion si dhe një propagandë e madhe magnetike dhe tërheqëse...

11 shoqëritë sekrete më të famshme të historisë

1.“Skull and Bones” Urdhri i “Skull and Bones” është një shoqëri e Universitetit të Jeilit dhe fillimisht njihej si “Vëllazëria e Vdekjes”. Është një prej...

3# Teknikat më të zakonshme të propagandës: Lojërat me fjalë, teknika e thirrjes me...

"Emrat e këqij kanë luajtur një rol jashtëzakonisht të fuqishëm në historinë e botës dhe në zhvillimin e tonë individual. Ata kanë shkatërruar reputacionin,...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...