Thursday, July 7, 2022

Arritjet më të mëdha të Kalifatit Osman

0
Arritjet më të mëdha të Kalifatit Osman: – Çlirimi i Kostandinopojës, që ishte përmbushja e ëndrrës së myslimanëve. – Qëndrimi burrëror i Sulltan Abdul Hamidit ndaj çifutëve,...

Agjentë me influencë në Kosovë

0
Aktualisht, në Kosovë veprojnë agjenturat influente të shteteve që ia duan të mirën Kosovës dhe të atyre shteteve që kanë qëllim armiqësor ndaj Kosovës....

Santa Claus dhe Shën Valentini si simbole të krishterimit apo të shitjeve komerciale

0
Kush e shpiku Santa Claus-in e Krishtlindjeve apo Ditën e të Dashuruarve (Shën Valentinin)? Historianët referohen tek traditat pagane dhe të krishtere. Por ekspertët...

Hollande kishte pranuar maskrat brutale mbi popullin musliman

0
Presidenti francez Francois Hollande, tha të enjten në Algjeri, se ai i njeh vuajtjet e shkaktuara ndaj popullit algjerian gjatë sundimit kolonial francez. “Unë i...

ALEANCA ORTODOKSE SERBE- ORTODOKSE SHQIPTARE (SULIOTE)

0
ALEANCA ORTODOKSE SERBO-SULIOTE Kur nje shqiptar nga Shqiperia apo Kosova lexon nje titull te tille, padyshim se e kap nje nervozizem i menjehershem dhe...

Kujt i konvenon skandali i qumështit? A po zgjerohet hendeku biznesor mes Shqipërisë dhe...

0
Ishte kjo deklaratë e Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, bazuar në dyshimet e Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë së Kosovës që përhapi alarmin lidhur me...

Elita e dijetarëve myslimanë shqiptarë dhe sprova e burgjeve komuniste

0
16 nëntori i vitit 1990 është një datë historike për kombin shqiptar. Pas një periudhe të gjatë nën sistemin ateist të Partisë së Punës,...

Organizata Botërore e Shëndetësisë: Mos dëgjoni muzikë!

0
Njerëzit nuk duhet të dëgjojnë muzikë, për të mos dëmtuar dëgjimin e tyre, rekomandon Organizata Botërore e Shëndetësisë. Ajo thotë se 1.1 miliard adoleshentë...

Studimi i PEW: Islami vazhdon të jetë feja me rritjen më të shpejtë në...

0
Islami, feja me rritjen më të shpejtë në botë, do të kapërcejë nga  1,600.000.000 në 2.760.000.000 në vitin 2050, sipas studimit të Pew.  ...

Spanja islame – Andaluzia

0
Ne fund te shekullit te tete, e tere Andaluzia ishte toka me e populluar, kulturuar dhe e industrializuar ne te gjithe Evropen, dhe mbeti...