Saturday, August 13, 2022

Kryqëzatat…histori e shkurtër

0
Ne fillim te shekullit te 13-te Kisha Katolike Romake ishte ne nje situate pothuajse te pashprese. Ne njeren ane situata kercenohej nga korrupsioni i...

Ky është Mbreti i Belgjikës i quajtur “Leopold II” , i cili ka vrarë...

0
Ky është Mbreti i Belgjikës i quajtur "Leopold II" , i cili ka vrarë rreth 10 milionë afrikanë në Kongo. Kjo Evropa po del ta...

Pse Izraeli nuk e njeh Kosovën, mu se nuk e do bashkimin me Shqiperine?

0
  Në një deklaratë të ish kryeministrit të izraelit dhënë në vitin 1999, në kohën kur ishte në pozitë të Ministrit të jashtëm të Izarelit,...

ARDHJA E OSMANËVE DHE FUNDI I SLLAVIZIMIT

0
Pikënisja e çfarëdo studimi të historisë së shtetit osman dhe të sundimit osman në truallin shqiptar dhe atë evropian, duhet të jetë çështja e...

PROPAGANDA NJË ‘ARMË’ DJALLËZORE E POLITIKËS…!

0
Citimi i mëposhtëm shërben si një pikë fillimi e mirë: “Propaganda është një fjalë shumë e abuzuar dhe shpesh e keqkuptuar. Njeriu i thjeshtë...

Zbulohet telegrami i dorëheqjes së Ismail Qemalit

0
Studiuesi Niko Kotherja mundi të gjente ditën e sotme një telegram, i cili bën bën fjalë për dorëheqjen e Qeverisë së Ismail Qemalit, dokument...

NOAM CHOMSKY: SUNDIMTARËT E NJERËZIMIT!

0
Kur pyesim “Kush e sundon botën?” zakonisht ne përdorim normën standarde që aktorët në çështjet botërore janë shtetet, së pari fuqitë e mëdha, dhe...

MEDIAT DHE POLITIKE, SI T’I KUPTOJME?

0
Flamujt, filmat dhe sloganet janë duke u keqpërdorur pa kufi nga partitë politike. Si rrjedhojë e këtij komunikimi politik, hapësira shqiptare është plot zbrazëti,...

6 KOMPANITË AMERIKANE QË KANË NË PRONËSI 90% TË MEDIAVE NË BOTË!

0
Viteve të fundit në opinion shpesh mund të dëgjojmë shprehjen ”mainstream media”, por shumë pak kush di çka janë ato dhe kush janë pronarët...

Rockefeller: Nëse duam ta mbajmë nën kontroll naftën, gazin natyror, mineralet, atëherë Turqia duhet...

0
Ky është pranimi më i madh i shekullit XXI, artikuluar prej Dejvid Rokfelerit, bankier dhe biznesmen, një hebre nga Amerika. Deklarimet e Rokfelerit janë,...