Saturday, August 13, 2022

Turqia në Ballkan: mitet, iluzionet realiteti

0
Çfarë qëndron prapa politikës aktive turke në Ballkanin Perëndimor? Kemi të bëjmë me ëndrra për një perandori të re osmane, interesa ekonomike apo synime...

Islamofobia

0
Duket se ky term është tepër i gjerë, ashtu siç ndodh shpesh me terma të cilët zgjerohen nga rrahjet farkëtuese të çekanëve përdorues që...

Spanja islame – Andaluzia

0
Ne fund te shekullit te tete, e tere Andaluzia ishte toka me e populluar, kulturuar dhe e industrializuar ne te gjithe Evropen, dhe mbeti...

Të shohësh të vërtetën

0
Shkenca e shekullit të XX-të na ka treguar shumë argumente bindëse, të cilat argumentojnë krijimin e universit nga Allahu. Nocioni "Parim Human" (Anthropic Principle)...

Si e trajton Kurani fenomenin e vetëvrasjes?

0
Nuk mund të besoja që numri i rasteve të vetëvrasjeve në botë arrin në më tepër se tetëqind mijë çdo vit! Para kësaj shifre...

Përgënjeshtrim i natyralistëve

0
…Kush qe Ai që rregulloi gjithë këtë, që e përsosi, e drejtoi dhe e kontrolloi në mënyrën më të mirë? Dikush mund të thotë:"Kjo...

Si mund të quhet Islami fe e paqes kur ai është përhapur me...

0
Përgjigje: Është ankesë e zakonshme në mesin e jomuslimanëve se Islami s’do të kishte miliona ithtarë në të gjithë botën sikur mos të ishte...

Dokumente sekrete të rrjedhura në publik. "Celula e Krizave" e Asadit, zbulon krizën e...

0
Abdel-Mexhid Barakat, është i riu, prej të cilit kanë rrjedhur dokumentet e "Celulës së fshehtë të Krizave" e ngritur nga Presidenti Bashar al-Asad jep...

NDIKIMI I ISLAMIT NË MJEKËSI DHE FARMAKOLOGJI

0
Në tërë botën kulturore dhe progresive në periudhën në mes të shekullit VIII dhe XV mjekësia ishte më e zhvilluar te Arabët. Ajo që...

TË ARRITURAT ARABËVE MUSLIMAN NË FUSHËN E BIOLOGJISË, KIMISË, FARMAKOLOGJISË, MINERALOGJISË DHE GJEOLOGJISË

0
Është e pamundur të përfshihen të gjitha shkrimet që kanë shkruar shkencëtarët musliman në këto lëmenj. Shumica prej tyre kanë qenë shumë të frytshëm,...