Monday, March 27, 2023

Misteri i flamurit të parë shqiptar-Cili është verzioni i vërtetë?

0
Simboli i pavarësisë në 28 nëntor 1912, flamuri, vazhdon të ketë disa enigma të pazgjidhura deri në ditët e sotme. 100 vjet më vonë, nuk...

Lija e ujit (lija e qenit), si t’i ruajmë fëmijët nga ajo

0
Një fëmijë me linë e dhenve të njohur në popull edhe me emra të tjerë si  “Lija e ujit” apo ”Lija e qenit” (variçelë) mund...

Për të gjithë shqiptarët. Si duhet të kyçemi dhe të dalim nga rrethi në...

0
Për të gjithë shqiptarët. Si duhet të kyçemi dhe të dalim nga rrethi në komunikacion. Një video e domosdoshme pasi që çdo ditë hasim në...

Hapi 6 për një imazh më të mirë për veten: Mendo pozitivisht

0
Unë vendos si të mendoj Në çdo situatë dhe në çdo problem, në atë që më ndodh mua, unë vendos si të mendoj. Këtë nuk...

Çka i tha Nikoliq presidentit kinez për Kosovën

0
Presidenti kinez Xi Pinjing është duke qëndruar në një vizitë zyrtare në Beograd. Serbët, presidentin kinez, janë duke e pritur me shumë kujdes, duke...

Lufta dhe ‘çarja e rrethimit të Junikut’ (16 tetor – 8 nëntor 1944)

0
Ngjarjet e mëdha historike që u zhvilluan në terrenet e fshatit të lashtë Junik prej datës 16 tetor - 8 nëntor 1944, janë ndër...

Lufta me mërzinë

0
Mërzia është një fenomen kurreshtar; nga njëra anë shkakton kaos në shoqëri, duke nxitur të këqija fizike dhe shoqërore. Shumë akademikë dhe shkenctarë mërzinë...

Pazar me tema të diplomës (Video)

0
Një pjesë e studentëve të Universitetit të Prishtinës edhe pse kanë kryer të gjitha provimet nuk janë aftësuar që të përgatisin vetë temën e...

Çka janë kursimet?

0
Kursimet janë pjesë e rëndësishme për të gjithë ne. Disponueshmëria e kursimeve është një mjet shumë i rëndësishëm i sigurisë për të gjithë, sepse...

JETA DHE MOMENTET E VRASJES SE ISA BOLETINIT BASHKE ME GRUPIN E TIJ

0
Isa Boletini lindi në kullën e Boletinëve, afër Mitrovicës, më 15 janar 1864. Vitet e rinisë i kaloi në vendlindje. Në prill të 1881...