Centrali i ri bërthamor në SHBA do të kushtojë 14 miliardë dollarë

0
167

Ministria amerikane për Energjetikë planifikon të miratojë kredi prej 6.5 dollarëve për ndërtimin e centralit të parë bërthamor në SHBA pas më shumë se tre dekadave.

Pritet që sekretari për energjetikë Ernest Moniz sot ta konfirmojë miratimin, ndërsa nesër do ta vizitojë kanter ndërtimin e bërthamores Uogtli në Xhorxhi, ndërtimi i së cilës do të kushtojë 14 miliardë dollarë.

Kompania “Sadern” nga Atlanta me disa partnerë është e obliguar për ndërtimin e elktranës.

Ky projekt duhet të tregojë nëse industria amerikane mund të ndërtojë central bërthamor pa vonesë dhe tejkalim të buxhetit. /dvd/kohaislame