Danimarka ndalon prerjen e Kurbanëve

0
182

Qeveria e Danimarkës ka sjell një ligj i cili ndalon therjen e kafshëve për çështje religjioze, apo siç njihet ndryshe edhe për prodhimin e mishit hallall. E gjithë kjo ka ardhur si pasojë e fushatës së gjatë të aktivistëve që kërkojnë mirëqenie.

Ky ligj ka nxitur pakënaqësi të mëdha, ku liderët hebrenj e kanë quajtur ligjin “anti-seminist”, ndërkaq, grupi jo përfitues i prodhimit të “Halal”, e ka quajtur si “një ndërhyrje e qartë në liritë fetare”.

Ministri danez i agrikulturës ka thënë se sipas tij “ të drejtat e kafshëve vijnë para atyre fetare”.

Kjo thënie si ka shkaktuar shumë shqetësim tek popullsia që në fetë e tyre edhe therjen e kafshëve kanë pjesë të pandashme të ritualeve të tyre.

Danimarka ka një popullsi të madhe – 6 mijë e 500 hebrenj dhe 270 mijë mysliman, nga 5.6 milionë sa është totali i papunësisë.

Tash, ata nuk do të lejohen që të therin kurban./lajmi/kohaislame