Deputeti grek thotë është koha për të ndërtuar xhaminë e parë në Athinë

0
173
Ngecja e gjatë për ndërtimin e një xhamie në Athinë është një hap më pranë, tha Hüseyin Zeybek, një  deputet i zgjedhur i Newlyn-it nga partia kryesore në pushtet, Syriza, i cili është me prejardhje turke, ka deklaruar se ka ardhur koha për të parë, i vetmi kryeqytet në Evropë, Athina,  pa xhami, që të kenë xhaminë e saj të parë.  
Hüseyin  Zeybek,  i Syriza-s i cili është midis tre deputetëve, që ka deklaruar se shteti grek duhet t’i kushtoi  vëmendje Mbrojtjes së të Drejtave të Njeriut në Arsim dhe për të praktikuar lirisht fenë dhe gjuhën.
Është e trishtueshme që një kryeqytet evropian, që ishte mikpritës i Olimpiadës në vitin 2004, nuk ka asnjë xhami për rreth  700.000 muslimanëtqë jetojnë në kryeqytet. Syriza ka një pikëpamje tjetër, ajo respekton jetën fetare të njerëzve. Unë besoj se ka ardhur koha për të ndërtuar një xhami në Athinë. në fakt, ka një nevojë për më shumë se një xhami. unë besoj  se qeveria e Syriza-s do të zgjidhë këtë çështje, tha ai, sipas gazetës së përditshme Daily Sabah.
 
Greqia është shtëpia e rreth një milion emigrantëve. Vlerësohet se ka ka më shumë se 200.000 muslimanë nga Pakistani, Afganistani dhe Bangladeshi që jetojnë në Athinë.
 
Pa një  vend të duhur për të adhuruar Krijuesin, deri tani duke u lutur në xhami të improvizuara, nëpër garazhe të vjetra apo nëpër magazina, që shpesh kanë qenë caqe të sulmeve raciste, dhe të paktën një xhami e dogjën. /ML