Dhjetë doktorrët më të mirë në botë

Dhjetë doktorrët më të mirë në botë janë:

1. Rrezet e diellit.

2. Pirja e shumtë e ujit.

3. Gjumi i mjaftueshëm natën.

4. Sadakaja (lëmosha).

5. Ecja në këmbë jo më pak se gjysëm ore.

6. Ushqimi i shëndetshëm pa e tepruar në masë.

7. Leximi i Kuranit që është ushqim për shpirtin.

8. Mjalti.

9. Fara e zezë.

10. Kënaqësia me caktimin e Zotit, qoftë i mirë apo i keq.

Artikulli paraprakDemët që muzika le tek njeriu
Artikulli vijuesAi që e kënaq Allahun dhe i hidhëron njerëzit