DIETA DHE SHËNDETI

0
324

Si të mbash oreksin nën kontroll:

– Edhe pse frutat e thata nuk përmbajnë yndyrë dhe kalori, është mirë t’i konsumosh.
– Buka bën pjesë tek karbohidratet të cilat janë një burim shumë i rëndësishëm energjie për organizmin.
– Gjatë ditës duhet të konsumohen tre vaktet kryesore: mëngjesi, dreka dhe darka, dhe dy deri në tre vakte të ndërmjetme: paradite, pasdite.
– Dietat e shpejta nuk janë zgjidhja e duhur për t’u dobësuar.
– Është e shëndetshme të përzihen karbohidratet me proteinat.