Dikur kur ishim të fortë, gjuha shqipe flitej midis Beogradi në Xhamia !

Dikur kur e administronim shumicëm e Ballkanit dhe e kontrollonim Serbin

“Në vitin 1899,  në Xhaminë e Bajralkisë në Beograd, ligjeratat e Muajit Ramazan janë mbajtë në gjuhën shqipe. Muftija i kohës Syleman ef. Falaxhiqi nga Leskovci ishte një person me autoritet në Beograd.”

[Nga libri Petrit Imamit “Srbi i Albanci kroz vekove” Bg., 1999, faqe 165. (P. I. “Serbët dhe shqiptarët gjatë shekujve”). | Prurje nga Shevki Voca]

(info islame)

Artikulli paraprakSpitali i Gylenxhinjve u bën presion mediave Shqiptare
Artikulli vijuesLajmërim: Xhamitë edhe pas Ramazanit janë të hapura, ju mirpresin!