Dosja e sulmeve ndaj Gazës dhe e ndërtimit të kolonive sioniste do të dërgohet në GJND

0
164
Vasel Abu Jusef, sekretari i përgjithshëm i lëvizjes Fronti çlirimtar i Palestinës ka thënë se komitet kombëtar përgjegjës për dosjet e palestinezëve, muajin e ardhshëm do t’i drejtohet GJND me kërkesën për të hetuar mbi dosjen e agresionit të fundit të regjimit sionist në nga dhe mbi ndërtimin e kolonive sioniste në BPLJ.
Abu Jusef agresionin ushtarak dhe ndërtimin e kolonive sioniste i cilësoi krime dhe shkelje të të gjitha normave dhe konventave ndërkombëtare. ai tha se zgjidhja e çështjes palestineze duhet të zgjidhet duke u mbështetur në dy parime kryesore që janë njohja zyrtare e Palestinës dhe të së drejtës për rikthimin e të evakuuarve palestinezëve dhe së dyti dhënia fund e pushtimit të Palestinës nga ana e Izraelit.