E frikshme, robotët po mbysin njerëzimin

Robotët në të ardhmen mund të kërcënojnë seriozisht jetën dhe sigurinë e njerëzve paralajmërojnë shkencëtarët.

Në ditët e sotme vërtet që robotët ecin me vështirësi pak metra por disa vite më vonë ata do jen kudo dhe do kenë një inteligjencë që tejkalon pritshmërit tona.

Sa më shumë ato zhvillohen aq më shumë rrezikohet dhe jeta njerëzore.

Ai beson se sapo të arrijnë nivelet e larta të inteligjencës, ata madje mund të zëvendësojnë njerëzit, pasi robotët do janë në gjendje të shmangin edhe sistemet tona më të sofistikuara për ti ndaluar.

E kur të ndodh kjo njerëzit do duan të konvertohen në robot, që të kenë të njëjtën nivel inteligjence që ti konkurrojnë ose në rastin më të keq dhe tju mbijetojnë atyre.

Dr Michio Kaku shprehet se 100 vjet nga tani njerëzit do ndihen të dështuar para robotëve.
Eksperti beson se, në të ardhmen e afërt, pacientët e diagnostikuar me Alzheimer do të jenë të pajisur me teknologji të ngjashme që u lejon atyre të kujtojnë se kush janë dhe ku jetojnë.

Dr Kako nuk është i vetmi që i frikësohet të ardhmes se robotëve por dhe Elon Musk dhe Ian Pearson ndajnë të njëjtat frikëra si ai.

Artikulli paraprakEkskluzive: OKB fshehu raportin ku thuhet se popullata në Kosovë do vuajë nga kanceri dhe leukemia
Artikulli vijuesGjendet vajza e zhdukur