Eliminoni dhimbjen e dhëmbit për shtatë minuta

0
247

Dhimbja e dhëmbit është padyshim një nga dhimbjet e pakëndshme që thuajse të gjithë e njohim, mirëpo, me ndihmën e një truku shumë të thjeshtë, që përfshin një kockë akulli, do ta keni të lehtë ta eliminoni atë, së paku deri sa të arrini te stomatologu.
Një studim i realizuar disa vite më parë në Kanada ka treguar se dhimbjen nga dhëmbi mund ta eliminojmë ose lehtësojmë duke mos e hapur aspak gojën.
Ndërsa krejt çfarë ju nevojitet është një kockë akulli, të cilën do ta vendosni në rrudhosjen e dorës në mes të gishtit të madh dhe gishtit tregues dhe ngadalë do ta fërkoni pikërisht atë pjesë pesë deri në shtatë minuta.
Kjo pjesë e shuplakës është vendi në të cilin gjenden mbaresat nervore të lidhura me qendrën për dhimbjen në tru, e cila kontrollon shkallën e dhimbjes në duar dhe në kokë.
Fërkimi me akull bllokon ato qendra, ndërsa 90 për qind e pjesëmarrësve në një studim, kanë pohuar se kjo teknikë ua ka lehtësuar dhimbjen.

2. Kombino kripë dhe ujë të ngrohtë dhe gargaroje këtë përzierje. Sheqernat dhe mbeturinat do të eliminohen në këtë proces. Bwji furçë të gjithw dhëmbëve që nuk janw tw lënduar ose nuk shkaktojnw dhimbje. Përsëriteni këtë proces 1-2 herë më shumë.
3. Medikamentet si Antibiotikët dhe anti-inflamatorwt janë shumë të mira në ndalimin e dhimbjeve tw dhëmbit. Medikamente të tilla si aspirina dhe natriumi naproxen do të ishte i mirë për dhimbje dhwmbi. Nëse jeni duke kërkuar për mënyra natyrore për të ndaluar dhimbjen, ju mund të merrni lëng hudhëre, ose më mirë akoma, të pwrtypni atë.
Ju kurrë nuk duhet të rrini pa bwrw asgjw dhe ta duroni dhimbjen e dhwmbit. Tani që ju e dini se si mund tw ndikoni pwr ta ndaluar dhimbjen e dhëmbëve, ju kurrë nuk do të duhet të vuani shumw nga ajo përsëri dhe ju mund ta ndalojë atë sa më shpejt të jetë e mundur nga momenti i goditjes. Gjithashtu, kjo mund të jetë koha më e mirë për ju që të fillojnë të menduaarit në lidhje me kujdesin më të mirë të dhëmbëve tuaj dhe tw gojës tuaj.