Fjalë të urta – MËSIME NGA PËRVOJAT E TË TJERËVE

 • Fqinjësi e mire nuk është të heqësh dorë nga zullumi por të përballosh atë. (Aliu)
 • Shokun të cilin e blen me dhurata shumë shpejt do ta blejnë të tjerët.
 • Shkaku përse ti je person që shkakton monotonie është se ti flet çdo gjë. (Volteri)
 • Ziliqarët e shumtë ndaj teje janë dëshmi e suksesit tënd. (Pitagora)
 • Ne e zgjasim bisedën atëherë kur nuk kemi çka të flasim. (Andre Chenier)
 • Mendimi yt për veten tënde është më i rëndësishëm se i tjerëve për ty. (Seneca)
 • Nëna shpreson për vajzën e saj të gjejë një burrë më të mirë se babanë e saj kurse për djalin beson se nuk do të gjejë dot grua sikur nëna e tij.
 • Të folurit tënd gjithnjë për veten fakton pasigurinë që ke për vete.
 • Duhet të kemi varre të hapura për të varrosur gabimet e shokëve.
 • Të gjithë jemi sikurse hëna; kemi një pjesë të errët.
 • Ai që përballon të metat e mia e konsideroj për zotëri timin edhe nëse e kam shërbëtor. (Gotaat)
 • Shkaku më potencial për të larguar të keqen e keqbërësit ndaj teje është ta harrosh atë. (Solon)
 • Njerëzit shumë më me disponim e besojnë atë që është e përbuzur tek njeriu se sa ajo që është për tu lavdëruar.
 • Pika më kulmore e edukatës është turpërimi i njeriut nga vetvetja e tij. (Platoni)
 • Turpi i femrës është me tërheqës dhe joshës se bukuria e saj. (urtësi japoneze)
 • Asgjë ne këtë nënqiell nuk mund ta ngrit pozitën e femrës sikur nderi. (Edsoni)
 • Ai që të flet ëmbël (lajkatari) të ushqen me lugë të zbrazur.
 • Nëse polemizon, atëherë mos u hidhëro ngase hidhërimi të shmang nga argumenti dhe të bën të shfaqesh armiqësinë.
 • Mos e rëndo veten me brengat e së nesërmes ngase ndodhë e nesërmja të mos vijë e kështu të mos i gëzohesh as gëzimit të së sotmes.
 • Shtëpitë e lumtura nuk kane zë. (urtësi kineze)
 • Ai që flet për veten atë që do, të tjerët do flasin për të atë që urren.
 • Sekreti në zemrën e gruas është sikurse helmi, po nuk e nxori, do e mbyt atë. (Bernard Show)
 • Gruaja më kokëtrashe është ajo që beson se dashuria mund të shndërrohet në shoqëri të pastër.
 • Sa i ëmbël do të ishte gjumi sikur njeriu të mund të zgjidhte ëndrrat e tij.
 • Autoritet është të të duan njerëzit kur ta lëshosh postin sikur atë ditë që të deshën kur e more atë.
 • Njerëzit ndonjëherë nuk i urrejnë të tjerët për shkak të të metave por për shkak të tipareve.
 • Çfarëdo pozite shoqërore të ketë vajza, puna shtëpiake për të është e domosdoshme. (De Menthon)
 • Ata që nuk janë prezent gjithmonë janë fajtore. (urtësi franceze)
 • Ai që jep për ta parë njerëzit nuk ndihmon kurrë kur të jetë nata.
 • Vetëkënaqësia (mashtrimi njeriut me vetveten e tij) është dëshmi e mangësisë së tij.
 • Njeriu më i lumtur është ai që më së paku merret me njerëz.
 • Ai që bëhet shkak për lumturinë e një njeriu, veç ka arritur lumturinë për vete. (Volteri)
 • Puna që të lodhë është më e mirë se pushimi që të prish.
 • Sekreti i jetës nuk është të punosh atë që do por të duash atë që punon.
 • Ha e pi me të afërmit por pazar mos bë me ta.
 • Madhështia e një njeriu matet me gatishmërinë e tij për të falur ata që kanë shkelur të drejtën e tij.
 • Ai që shan njerëzit me atë që e ka (me të metën e tij), ai ua ka mësuar atyre të metat e tij.
 • Njeriu më së shumti lodhet kur vetëm qëndron në vendin e tij.
 • Tri gjera e shkatërrojnë personalitetin e gruas : dashuria për pasuri, egoja dhe dashuria per mbizotërim. Kurse tri të tjera e lartësojnë atë : sakrifica, përmbushja e premtimit dhe virtyti.
 • Dallimi ne mendime nuk do te duhej te shpinte në armiqësi, ndryshe, unë dhe gruaja ime do të ishim armiqtë më të mëdhenj kundër njeri tjetrit. (Gandi)
 • Kush flet shumë, bën mëkate shumë.
 • Nëse e thua të vërtetën atëherë pse betohesh. (Shekspiri)
 • Ai që flet shumë, ose di shumë ose gënjen shumë.
 • Gruaja më shumë do të vlerësohet për bukurinë e saj se për zgjuarsinë ngase e di se burri sheh më shumë me sy se që mendon me mendje. (urtësi franceze)
 • Shtëpia që nuk njeh mysafirë është varrezë për banorët e saj.
 • I mençuri duhet të zgjedhë rroba që njerëzit e rëndomtë nuk ia kanë zili për to por as që të zgjedhurit (esnafët) e përbuzin për shkak të tyre.
 • Modesti është të jesh kryelarte ndaj kryelartëve.
 • Mendjemadhësia dhe poshtërimi janë binjak të ngjitur njëri për tjetrit.

 

Artikulli paraprakLuftuesit e Diabetit
Artikulli vijues“KEDS-i nuk iu shit vëllait turk, por e blenë ata që e shitën” [video]