Fuqia blerëse e monedhës

Fuqia blerëse e parasë, tregon sasinë e mallrave, që është e mundur të blihen me një shumë të caktuar parash.

Kur niveli i çmimeve rritet, fuqia blerëse e parasë ulet dhe sasia e mallrave që mund të blihet me një shumë të caktuar parash pakësohet (inflacioni). Në rastin e kundërt do të kishim një fuqi blerëse të monedhës që rritet, kur çmimet ulen (deflacion). Qëllimi i politikës monetare është mbajtja e një fuqie blerëse të monedhës sa më të stabilizuar, duke “dozuar” furnizimin me para të ekonomisë./Kumti.com

Artikulli paraprakKështu ju pret kur ta parkoni veturen gabim (Video)
Artikulli vijues“Dita e parë e punës” – Ja si mund ta tregoni veten tuaj