Gjermania shënon rekord me numrin e popullsisë

Në Gjermani, popullsia ka arritur një shifër rekord prej 82.8 milionë dhe në rritjen e këtij numri ka ndikuar migrimi.

Kështu thonë të dhënat e Byrosë Federale të Statistikave.

Sipas këtyre statistikave, në fund të vitit të kaluar kishte 600.000 më shumë njerëz sesa në dhjetorin e vitit 2015, kur numri i përgjithshëm i banorëve ishte 82.2 milionë euro.

Artikulli paraprakParaja publike shpenzohet përmes proceseve të korruptuara
Artikulli vijuesMiratohet programi për reforma në ekonomi