Hafiz u bë në moshën 8 vjeçare, dinte 7 gjuhë të huaja!

E dini se hafizi i njohur boshnjak  ka përfunduar hifzin në moshën 8 vjeçare, ndërsa rrjedhshëm ka folur 7 gjuhë të huaja? Gjithashtu ka mbaruar dy fakultete.

Fjala është për Hfz. Halid Haxhimulic, imamin e xhamisë Careva në Sarajevë. U lind në vitin 1915, ndërsa hifzin e përfundoi në vitin 1923, kur i kishte 8 vjet.

Me Kuranin u shoqërua gjithë jetën duke studiuar dhe duke i mësuar edhe të tjerët. Ka lexuar mukabele përmendsh në këto xhami: Begova, Careva, Ferhadija, Bashcarshia dhe Kasum – qatib

Ai fliste rrjedhshëm shtatë gjuhë të huaja: Arabisht, persisht, turqisht, frëngjisht, gjermanisht, anglisht dhe latinisht.

Ka mbaruar dy fakultete: Fakultetin filozofik në Zagreb (romanistikën) dhe Fakultetin Filozofik në Sarajevë (anglistikën).

Përktheu: Islampress

Artikulli paraprakKush ishte Hasan Turabi?
Artikulli vijuesSi ta kuptoni se a keni zemër të pastër?