Ide të mëdha për dizajnin e salloneve të vogla

0
561

Koncepti i projektimit

Nëse keni një dhomë të vogël, ju mund të ndjehen të detyruar për të krijuar iluzionin e një hapësirë ​​të madhe. Ju mund të keni lexuar udhëzime, që ju inkurajojmë të zgjidhni ngjyrat lehta, për të lënë vetëm sendet thelbësore dhe për të shmangur një mbipopullim me objekte. Por për arredimin e një salloni, kufizimi nuk është përgjigje.

 

Me pak krijimtari ju mund të ktheni çdo hapësirë ​​në një vend të bukur dhe të rehatshëm. Mendojeni sallonin tuaj me një dritë pozitive e komode në krahasim me hapësira të bezdishshme të mbushura apo hapësira të vogla. Me këtë ide, shpejt do keni mundësi të takoni të bukurën.

 

Dekori luksoz nuk tregon se dhoma juaj është e madhe.Në fakt, dhomat qoftë të mëdha, apo të vogla, kanë përfitimet dhe të metat e tyre. Një dhomë e madhe, për shembull, mund të duket shumë bosh kur nuk ka dekor të mjaftueshëm për të mbushur hapësirën. Një dhomë e vogël mund të duket e mbingarkuar kur ka shumë gjëra, madje edhe në qoftë se mendoni, se keni dekoruar hapësirën në mënyrë efikase.

 

Në vend që të përqëndropheni në zmadhimin e hapësirë suaj të vogël, përqëndrohuni në shfrytëzimin sa më mirë të saj.

 

Temat

Ju mund të keni aq shumë ide sa që ju nuk jeni të sigurt se ku dhe si të filloni rregullimin. Në anën e kundërt ju mund të keni shumë pak opsione dhe të mos jeni të qartë se si ose nga t’ia filloni.

 

Një temë mund t’ju ndihmojë të përqëndroheni në objektivat tuaja të projektimit. Zgjidhni një skemë me ngjyra, modele, stile dekorative, apo qasje të projektimit për të ndërtuar strategjinë tuaj të arredimit. Zgjedhja e një teme do t’ju ndihmojnë gjithashtu të planifikoni buxhetin, që do të jeni në gjendje të përballoni blerjen e atyre që ju duhen për të realizuar objektivat tuaja në kohë.

 

Për shembull, temat që janë ideale për një dhomë të gjallë përfshijnë: moderne, fshati, bashkëkohore, mesdhetare, klasike, Viktoriane, formale, etj. Ju mund të zgjidhni edhe një ngjyrë, nëse doni të përqëndroheni në gamën e të kuqes, të zezës, blusë, jeshiles, vjollcës, apo diçka krejtësisht të ndryshme. Duke shqyrtuar temat që theksojnë preferencat tuaja të jetesës: për shembull, në qoftë se doni pajisjet elektronike dhe videogame, zgjidhni një opsion, ku çdo gjë është e lehtë për t’u arritur nga ekrani. Në këtë mënyrë, ju nuk do të duhet të lëvizni gjithçka kur luani videogame. Një temë moderne mund të jetë ideale për ju që nuk doni të merreni me një hapësirën e mbushur me rrëmujë dhe sende për t’u pastruar.

 

Përfundimisht, kur të zgjidhni një temë, kushtojini vëmendje jo më shumë për estetikë, por dhe për të gjetur një funksionalitet që plotëson jetesën e familjes suaj.

 

Mobiljet

Pa marrë parasysh temën që zgjidhni, në një hapësirë ​​të vogël në veçanti, qëllimi juaj i dizajnit duhet të jetë për të krijuar një hapësirë ​​të rehatshme. Me këtë koncept në mendje, zgjidhni mobilje që kanë kuptim në kontekstin e arkitekturës së sallonit.

 

Shembuj të mobiljeve që mund të dëshironi janë: kolltukë, karrige, tavolinë kafeje, tavolina, karrige anësore, abazhuret, raftet dhe qendra argëtuese. Bëni një listë të gjithçka që mendoni se mund të keni nevojë. A ju vijnë shpesh mysafirë? Nëse po, keni nevojë për më tepër kolltukë, ose kënde për t’u akomoduar të gjithë. A ju vijnë të tjerë të luani lojëra, ose të pini diçka në sallon? Nëse po, do t’iu duhet një tavolinë kafeje. A keni një koleksion të madh librash që ju duhet ta mbani në një vend qendror? Nëse po, investoni për një raft librash salloni. Nëse jeni të kufizuar me hapësirë, një raft librash është diçka që mund ta mbani në një pjesë tjetër të shtëpisë, si zyra p.sh.

 

Pasi të keni bërë një listë të gjithçka që do të duhet për sallonin, përpiquni të parashikoni se si mund të kombinohet çdo gjë në një plan urbanistik të strukturuar. Nëse ju keni probleme duke parë rezultatet e dëshiruara, përpiquni të hidhni gjithçka në letër. Mendoni si një arkitekt apo hartograf dhe hidhni çdo gjë në shkallë, në mënyrë që të keni një ide të saktë, se si skica juaj do të përkthehet në jetën reale.

 

Nëse arrini në përfundimin, se keni më shumë gjëra se sa jeni në gjendje të përshtasni në hapësirën ​​tuaj, filloni me bazat. Shtrati është ndoshta më i rëndësishëm për një dhomë të gjallë funksionale, se një orë gjyshi apo qendër argëtuese të madhe.

 

Rrëmuja dhe magazinimi

Në një sallon të vogël, ju duhet të bëni çdo gjë mundni për të shmangur rrëmujën. Mbani sa më pak lodra, lojra, dekore në dhomën e ndenjes. Për gjëra që duhet t’I mbani në sallon, konsideroni blerjen e një rafti me sirtarë. Nëse kolltukët tuaj janë mjaft të lartë, mund të mbani edhe ndonjë arkë për magazinim poshtëtyre.

 

Ngjyra, ndriçimi dhe pasqyra

Është një mit, që dhomat e vogla duken më mirë, kur lyehen me ngjyra të lehta. Në fakt, ngjyrat e errëta, kur kombinohen me ndriçim të mirë, mund të bëjnë një dhomë të vogël të duket e rehatshme dhe mikpritëse.

 

Nëse jeni duke lyer muret me një ngjyrë të errët, mund të përdorni për t’ju ndihmuar ndriçimin në mur me një fokusim të drejtpërdrejtë lart drejt tavanit, duke krijuar një hapësirë ​​të strukturuar. Spotet në mur dhe llambat me kate mund t’ju ndihmojë të ktheni ndriçimin lart.

 

Nëse dëshironi të lyeni dhomën tuaj në një mënyrë të guximshme, me hije të ndritshme, të errët, apo jo-neutrale, ju mund të konsideroni lyerjen abstrakte. Në vend të katër mureve që janë me të njëjtën ngjyrë, ju mund të keni një mur me ngjyrë dominuese me nuancë të ndritshme. Tre muret e tjera mund të jenë lyer me tone neutrale të thjeshta.

 

Dyshemetë

Pa marrë parasysh se çfarë materiali; dru, parket, ose qilim, do zgjidhni për sallonin tuaj, sigurohuni që të zgjidhni një ngjyrë në një nuancë neutrale. Ngjyrat e ndritshme ose të errëta mund ta bëjnë dhomën tuaj të shfaqet e mbushur dhe kjo mund të përplaset me stilin e mobiljeve.

 

Sigurohuni që mënyrën e jetesës që keni në mendje nuk do të ndryshojë pasi të zgjidhni një material për dyshemenë tuaj. Nëse ju keni një shtëpi me kafshë shtëpiake, mund të preferoni qilima mbi parket druri që pastrohen lehtë. Në qoftë se keni alergji, mund të preferoni parket druri, në krahasim me qilimin, i cila mblehd lehtë pluhurat.