Ja çfarë tha Muavia (r.a) kur u vra Aliu (r.a)

Kur u vra Ali ibn Ebi Talibi [r.a], Muavija [r.a] u pikëllua së tepërmi dhe transmetohet se kur Muavijes i erdhi lajmi i vrasjes së Aliut [r.a], atij i shkuan lotët krua dhe e shoqja i tha: A po e qan dhe ti qe në luftë me të? I tha: “E mjera ti e mjera. E ku di ti për mirësinë, dhe diturinë që humbën njerëzit? (me vdekjen e Aliut r.a).

Ibn Kethiri: El Bidaja ue Niheja (volumi 8, faqja 133)

Artikulli paraprakKujt i thonë këta Vehabi?
Artikulli vijuesEnciklopedizmi i shkenctarëve muslimanë