Jogurti ndikon si antidepresiv

Probiotikët, bakteret e shëndetshme të jogurtit dhe një lloj i ushqimit të fermentuar, ndihmojnë në shërimin e depresionit dhe anksiozitetit, ka treguar një hulumtim nga Universiteti i Kalifornisë.

Mjekët vërtetuan se gratë të cilat rregullisht pinë jogurt kanë aktivitet të ndryshuar të trurit, e cila i rregullon emocionet dhe sensacionin e brendshëm të trupit.

Për shembull, gjatë testimit të reagimeve emocionale gjatë kohës së hulumtimit, është vërejtur se femrat të cilat kanë shfrytëzuar probiotikët dy herë në ditë gjatë një muaji, kanë treguar aktivitet të ulët të pjesës së trurit që është përgjegjëse për emocionet e hidhura.

Nga ana tjetër, femrat që nuk kanë konsumuar probiotikë kanë pasur aktivitet stabil apo të rritur në pjesët e përmendura të trurit, gjatë kohës së testimit. /tg/kohaislame

Artikulli paraprakKAFJA TURKE
Artikulli vijuesSTOP hipertensionit me vetëm 30 minuta ushtrime në ditë