Katolikët meksikanë i kërkojnë Vatikanit dënimin e klerikëve pedofil e të pamoralshëm

0
118

Katolikët në Meksikë i kanë kërkuar Vatikanit të dënojë klerikët e akuzuar për sjellje të pamoralshme dhe abuzim seksual me të miturit.
Sipas burimeve informative, kërkimet e Komitetit të të drejtave të fëmijëve të OKB nga funksionarët e Vatikanit ditën e enjte, janë përballur me mirëpritjen e katolikëve në Meksikë. Ata janë shprehur optimist që ky proces do përfshijë ndjekjet ligjore të klerikëve pedofilë që kanë shfaqur sjellje të pamoralshme dhe abuzime seksuale.