Kinë: U testua me sukses aeroplanbartësi i parë

0
157

Kina thotë se një aeroplan luftarak me sukses ka ateruar në aeroplanbartësin e saj të parë.

Ministria e mbrojtjes tha se aeroplani luftarak J-15 i prodhimit kinez, i modeluar sipas atij rus Sukhoi Su-33, me sukes ka zbritur në aeroplanbartësin Liaoning, gjatë ushtrimeve të fundit.

Kina e kishte blerë aeroplanbartësin e pakompletuar sovjetik nga Ukraina, në vitin 1998, dhe për disa vite e ka përgatitur atë për përdorim.

Aftësia për t’i zbritur aeroplanat luftarakë në aeroplanbartësin në det i zgjeron kapacitetet ushtarake kineze.kohaislame