Kisha e Anglisë voton për peshkopet femra

0
152

Kisha e Anglisë do të votojë sot për të lejuar ose jo emërimin e peshkopeve femra.

Gratë tashmë shërbejnë si peshkope anglikane në Australi, Zelandë të Re, Kanada dhe Shtete të Bashkuara, por Kisha e Anglisë është e ndarë në çështjen.

Konservatorët në Angli thonë se kleriku mashkull është vullneti i Perëndisë./rel