Kultivimi i tokës në xhenet

“…aty do të kenë çka t’u dëshirojë shpirti dhe t’u kënaqet syri. Ju do të jeni aty përgjithmonë.” (Zuhruf: 71)

Ebu Hurejra r.a. tregon: “Një ditë, Pejgamberi a.s., pranë të cilit ndodhej një beduin, na rrëfeu një ndodhi: “Një nga banorët e Xhenetit do t’i kërkojë Allahut që ta lejojë për të kultivuar tokën. Allahu do t’i thotë: ‘A nuk po jeton në kënaqësitë që do?’ Ai do t’i thotë: Po, por më pëlqen kultivimi’. (Pas lejes) ai do të mbjellë farat. Bimët do të rriten sa malet e do të piqen gati për t’u vjelur për një çast, sa një shkelje syri. Pastaj Allahu do t’i thotë: ‘O biri i Ademit! Merre (e mblidhe) prodhimin; asgjë nuk të ngop ty,.,/ Pas kësaj (historie) beduini tha: “Ky njeri duhet të jetë ose nga kurejshitët (e shpërngulur në Medine), ose nga ensarët (medinasit), sepse ata janë bujq, kurse ne nuk jemi bujq.” Pejgamberi a.s. qeshi.”

Duhet te potencojme se ne xhenet çdo gje do t behet nga kenaqesia dhe deshira e jo nga nevoja.

Pershtati: Islampress

Artikulli paraprakAi i cili ua kthente të drejtën njerëzve të dobët
Artikulli vijuesVetitë shëruese të lotëve