Kush i bën këto punë Allahu do ja kthe në të njëjtën mënyrë

0
408

Ka thene Ibn El kajim – rahimehullah:

” Ai qe sillet me butesi me roberit e Allahut, Allahu do te jete i bute me te.
Ai qe eshte i meshirshem me roberit e Allahut, Allahu do te jete i meshirshem me te.
Ai qe vepron mire ndaj tyre, Allahu do te veproje mire ndaj tij.
Ai qe eshte bujar me ta, Allahu do te jete bujar me te.
Ai qe u ben dobi, Allahu do t’i beje dobi.
Ai qe ua mbulon te metat, Allahu do t’ia mbuloje atij.
Ai qe ua ndalon hajrin e Allahut, Allahu do t’ia ndaloje atij.
Ne ate menyre qe sillet me krijesat ne ate menyre do te sillet Allahu me te, ne dynja dhe Ahiret.”

(” El uabilu es sejb”, 31/54)