Ndërhyrja në Ukrainë, qëllim në vete pengimin e aleancave Ruso – Gjermane?

0
177

Ndërhyrja e SHBA në Ukrainë është bërë për të parandaluar një Aleancë Gjermano- Russe, thotë George Friedman, shefi i Agjencisë Stratfor, një agjenci private e Inteligjencës në SHBA, ai në një intervistë tha se ndërhyrja e amerikanëve në Ukrainë ka qenë duke ndjekur qëllimin, për të parandaluar një aleancë midis Rusisë dhe Gjermania.
Sipas Friedman, “një aleancë midis Rusisë dhe Gjermanisë përbën në vetet rrezikun më të madh potencial” . Sepse kjo do të sjellë një lidhje mes teknologjisë gjermane dhe kapitalit, si dhe burimet natyrore dhe njerëzore të Rusisë.
Parashikimi strategjik, Inc (shkurtuar Stratfor) ofron një tank mendimi amerikan i cili është ndër më të rëndësishmit në sektorin privat, analizat, raportet dhe parashikimet e e gjeopolitikës, çështjet e sigurisë dhe konflikteve në të gjithë botën.

http://ukraine-crisis.org/Nachrichten/nachrichten_457.html