Në Antalia mbahet konkursi i hadithit

0
195

Një garë me 40 hadithe është mbajtur për studentët e Kur’anit në xhaminë Ghazi Pasha të qytetit të Antalisë në Turqi.

Jusuf Akchakja, ekspert fetar i qytetit njoftoi se konkursi është mbajtur me qëllim që nxënësit të marrin njohuri për çështjet fetare.

Ai besonte se aktivitetet e tilla do të inkurajojnë fëmijët për të ndjekur kursë Kur’anore dhe për të rritur praninë e prindërve të tyre në xhami dhe vende fetare.

Ahmed Bajer, dijetar fetar i këtij qyteti tha se klasat mësimore të Kur’anit janë një mundësi e mirë për fëmijët për të promovuar njohuritë e tyre për islamin dhe Kur’anin.kohaislame