Në cilin vend të botës bie më së shumti shi

Organizata Botërore Meteorologjike i ka evidenuar të dhënat e reshjeve në Tokë në vitin e largët 1851. Që atëherë fshati ka vendosur që zona Mavsinram Meghalaya në Indi, i evidentuar si një vend me reshje më të larta në botë.

Reshjet mesatare në vit janë 11 872 mm, gati 12 metra. Mavsinram mban rekordin për shumën më të lartë të shiut gjatë një periudhe prej 12 muajsh, e cila arrin në 26 470 mm (nga gushti 1860 deri në korrik 1861). Sipas statistikave, të shiut në 1985 dhe pastaj të regjistrohen 23 818 mm shi dhe një vit më i thatë ishte 1980 me 6195 mm.

Për vendin më të thatë në botë sipas Organizatës Botërore Meteorologjike, konsiderohet Akira në Kili me 0.75 mm reshje në vit.

Edhe pse edhe tani zbatohen këto statistika, nuk pengohet nga ndryshimi i klimës për të përmbysur këto shënime apo diku tjetër në botë për t’u bërë të njohur me shumën ekstreme të shiut apo thatësirave të gjata./kumti.com

Artikulli paraprakShpejtim Bulliqi pyet Hivzi Islamin: A ke matur tokë ndonjëherë në jetën tënde?!
Artikulli vijuesShkarkohet nga puna gazetari për shkak të zbulimit të krimeve të ushtrisë izraelite