Paralajmërimi i "Katastrofës njerëzore" në Gaza

0
147

Rreth 40 organizata jo qeveritare paralajmërojn për një “Katastrofë njerëzore” në Rripin e Gazas, nëse sulmet e agresionit Izraelit vazhdojn të cilat po vazhdojnë edhe në ditën e shtatë në zona të ndryshme, ku më shumë se 100 dëshmor u vranë në mesin e tyre fëmijë e gra dhe me qindra të plagosur.

38 shqetësime i përkasin Organizatës “Bashkimi i agjencive ndërkombëtare të zhvillimit,” të cilat kërkojnë nga komuniteti ndërkombëtar që të ushtrojë presion të menjëhershëm në Izrael për të lënë të hapur kalimet në Gaza dhe të lejojë hyrjen e asistencës së nevojshme në këtë sektor.
Nishant Pandey nga organizata Oxfam ka thënë “Ne duhet të punojmë urgjentisht për të zbatuar armëpushimin…”
Ndërsa zyrtarja e Mercy Corps në Bregun Perëndimor dhe në Rripin e Gazës thotë , “Liderët botërorë nëse nuk kanë ndërhyjnë në Gaza atëherë do të gjejnë veten në prag të një krize njerëzore.”
\mszh\Sh.Hulaj/kohaislame