Përfitimet shëndetësore nga boronicat?

Fruti i cili ka origjinë nga Amerika e Veriut, është i njohur si një burim i ushqimit dhe energjisë.

Bëhet fjalë për boronicat, të cilat amerikanët i kanë përdorur edhe për ngjyrosjen e rrobave.

Megjithatë, nga ana mjekësore, boronicat përmbajnë shume vitamina dhe minerale, të cilat kanë aftësi antioksiduese dhe ndihmojnë organizmin.

Përfitimet shëndetësore të boronicave:

Ka aftësi anti-plakjeNdihmon shëndetin mendorUlë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulareLufton infeksionet e traktatit urinarParandalon rritjen e qelizave kancerogjene.

Artikulli paraprakSi ta mbrojmë telefonin nga uji?
Artikulli vijuesPërfitimet nga farat e rrushit?