Presidenti Izraelit: Populli iranian nuk është armik i Izraelit dhe izraeli nuk është armik i Iranit

0
118

Populli iranian nuk është armik i Izraelit.
Kjo deklaratë është bërë sot nga Presidenti i shtetit hebraik Shimon Peres gjatë një takimi me një grup ligjvënësish amerikanë.
“Rezultatet e zgjedhjeve presidenciale në Iran dëshmuan se sanksionet (kundër Iranit) po funksionojnë, dhe se populli iranian është “pro” ndryshimeve”, – theksoi Peres. Ai vuri në dukje se populli izraelit gjithashtu nuk është armik i popullit iranian.