Puna për të cilën do të na dojë Allahu dhe njerëzit

Erdhi një njeri tek i Dërguari i Allahut s.a.v.s dhe i tha: “O i Dërguar i Allahut, më trego një punë të cilën nëse e bëj do të më dojë Allahu dhe do të më duan njerëzit?

Ai tha: “bëhu asket ndaj dynjasë (ji modest ndaj gjerave te dunjase) të do Allahu dhe bëhu asket (ji modest) ndaj asaj që njerëzit posedojnë të duan njerëzit.”

Burimi: Koleksioni haditheve te Imam Sujuti (Sahih i Hasen)

Përshtati: Islampress

Artikulli paraprakNë Francë zbulohen varre muslimane nga shekulli i 8
Artikulli vijuesShpezët në Kuran: Pupëza e Sulejmanit (alejhi selam).