Rritet niveli i ujit në hidrocentralet e Shqipërisë

0
274

Reshjet e ditëve të fundit duket se kanë përmirësuar ndjeshëm nivelin ne HEC-eve mbi kaskadën e lumit Drin. Korporata Energjtike Shqiptare njoftoi sot se është përmirësuar ndjeshëm prodhimi i energjisë në Shqipëri. Nga të dhënat që jep KESH, sot prodhohen rreth 13- 14 milion kilovat orë energji në ditë, ndërsa importohen 7 milionë kv në orë.

Po sipas të dhënave të KESH, hidrocentrali i Fierzës, gjendet në kuotën e 284.45 metrave, ndërsa prurjet janë në kuotën e 600 m3 për sekond.

Hidrocentrali i Komanit, 173.6 metër, prurjet janë 430 m3 për sekond, dhe hidrocentrali i Vaut të Dejës është në kuotën e 74.64 metrave, prurjet janë 130 m3 për sekond./koha/kohaislame