Shejkh Albani ngiste shpejt makinën – Ngjarje me Imam Albanin dhe Shejkh Ibën Bazit (Allahu i mëshiroftë!)

Ngjarje me Imam Albanin dhe Shejkh Ibën Bazit (Allahu i mëshiroftë!)

Një prej nxënësve të dijës hipi në makinën shejh Albanit (Allahu e mëshiroftë!). Shejhu e ngiste shpejt makinën. Nxënësi i tha: ”Ngadalë o shejh (ule shpejtësinë), se shejh Ibën Bazi (Allahu e mëshiroftë!) ka thënë se vozitja e shpejtë e veturës është njësoj si vetëvrasja (ta hedhësh vetën në shkatërrim me duart e tua).”

Shejh Albani tha: ”Kjo fetua vjen prej dikujt që nuk e ka provuar artin e të voziturit.”

Nxënësi tha: ”A t’ia tregoj Shejh Ibën Bazit këtë që thatë?’

Imam Albani tha: ”Tregoji atij.”

Kur nxënësi ia tregoj Shejh Ibën Bazit se çfarë kishte thënë Imam Albani, ai qeshi dhe tha: ”Thuaj atij, se kjo fetua vjen prej dikujt që nuk e ka provuar shpagimin e gjakut.”

ركب أحد طلبة العلم مع الشيخ الألباني رحمه الله في سيارته و كان الشيخ يسرع في السيرفقال له الطالب :خفف يا شيخ فإن الشيخ ابن باز يرى أن تجاوز السرعة إلقاء بالنفس إلى التهلكةفقال الشيخ الألباني رحمه الله:هذه فتوى من لم يجرب فن القيادةفقال الطالب:هل أُخبر الشيخ ابن بازقال الألباني :أخبرهفلما حدث الطالب الشيخ ابن باز رحمه الله بما قال الألباني ضحكوقال : قل له هذه فتوى من لم يجرب دفع الدياتترجمة السدحان للشيخ ابن باز

Përshtati: Seladin Musa

Artikulli paraprakNë prag të vdekjes të gjithë pendohen
Artikulli vijuesJa pse është vendi më i zhvilluar Japonia