Si ta mësosh se si do të jetë gjendja jote në varr

Ka thënë Ibn El-Kajim – Allahu e mëshiroftë:
“ Gjendja jote në varr është si gjendja e zemrës në gjoksin tënd, në aspektin e shpërblimit dhe ndëshkimit, burgosjes dhe lirisë, prandaj nëse do të dish se si do të jetë gjendja jotë në varr, atëherë vështro gjendjen e zemrës në gjoksin tënd.
Nëse zemra jote është e mbushur me qetësi, lumturi dhe pastërti, atëherë kjo është edhe gjendja jote në varr, me lejen e Allahut, dhe anasjelltas, prandaj do ta shohësh të devotshmin e moralshëm dhe tolerant njeriun më të qetë.
Besimi largon ankthin, stresin, ai është kënaqësia e vërtetë e njehsuesave të Allahut dhe kroi i adhuruesave.
Ai i cili bën vazhdimisht tesbih çlirohet nga robëritë.
Ai i cili bën vazhdimisht falenderim, mirësitë do ti pasojnë njëra tjetrën.
Ai i cili bën vazhdimisht istigfar, do ti zgjidhen të gjitha prangat.

“Ed-Deau ue ed-deuau”

Artikulli paraprak5 fjali që duhet tia thuash bashkëshortes tënde
Artikulli vijuesÇelësa që të sjellin bereqetin