Si të flisni në atë mënyrë që të gjithë njerëzit do të duan t’ju dëgjojnë?

Të filloni një bisedë interesante mund të jetë e vështirë, por ta mbani dëgjuesin të interesuar në atë bisedë është një gjë edhe më e vështirë. Ju mund të keni frikë se do të lini përshtypje të keqe tek personat me të cilët jeni duke biseduar, e kjo mund t’ju shkaktojë stres dhe shqetësim.Sidoqoftë, më poshtë i keni disa këshilla se si t’i mposhtni të gjitha këto frika dhe të jeni një folës i zoti:

Mos u brengosni për rezultatet

Nëse do të bëni një prezantim apo do t’i adresoheni një audience të madhe, mos u brengosni shumë për rezultatin. Është në rregull të dështoni ose të korrni sukses. Thjesht përpiquni ta bëni më të mirën.

Asnjëherë mos mendoni se audienca është duke ju gjykuar

A mendoni se njerëzit diskutojnë më shumë rreth asaj se si e keni bërë një prezantim? Jo, ata diskutojnë atë se çfarë keni thënë. Përmbajtja është shumë më e rëndësishme sesa stili. Përveç kësaj, audienca kërkon informacion dhe argëtim.

Është në rregull të bëni gabime

Edhe nëse bëni gabime të çfarëdollojshme gjatë prezantimit, mos ndaloni. Asnjëherë mos u sillni në atë mënyrë sikurse keni bërë diçka gabim. Çdo njeri bën gabime të tilla dhe nuk keni nevojë të brengoseni për këtë gjë.PraktikoniPraktikimi e bën një njeri të përsosur dhe është çelësi i suksesit për prezantim në publik apo për mësimin e çfarëdo aftësie. Pra, në mënyrë që ta mposhtni frikën e të folurit në publik, mënyra më efektive është praktika.

Artikulli paraprakEdhe një person tjetër vritet nga policia
Artikulli vijuesPse rrjetet sociale janë falas