Spanja bllokon referendumin për pavarësinë e Katalonisë

0
173

Parlamenti spanjoll ka hedhur poshtë të enjten, me një shumicë të madhe votash, planin e kryetarit të qeverisë autonome të Katalonisë, Arthur Mas, për mbajtjen e një referendumi të pavarësisë nga Spanja, transmeton Reuters.

Duke iu kundërpërgjigjur iniciativës së “Partisë së progresit dhe demokracisë” (UPiD), e cila është mbështetur nga deputetët e partisë Popullore në pushtet dhe asaj opozitare PSOE, deputetët e Parlamentit spanjoll e kundërshtuan me 272 vota kundër planin e ndarjes të qeverisë autonome.

Kundër kësaj iniciative kanë votuar edhe 43 deputetë nga radhët e nacionalistëve./ina/kohaislame