Te dobësoheni ne pak kohe eshte e mundur ?

0
147

Te dobësoheni ne pak kohe eshte e mundur ?
Dhe ne te kaluaren eshte folur per ushtrimet me kohe te shkurter dhe intensive ne gjendje qe te djegi shume kalori : megjithatë tani koha eshte e nevojshme dhe per sportin , ai duhet te behet nje zakon i jetes se përditshme. Sipas kërkimit , do te jete e mundur te dobësoheni duke i dedikuar vetem 3 minuta ne jave ushtrimeve fizike. Tre minuta duket nje kohe e pamjaftueshme . Megjithate ne keto tre minuta eshte e mundur qe ti besh ushtrime trupit , duke modeluar silueten dhe duke modifikuar metabolizmi, ne te njejten kohe te keni ne dispozicionin tuaj shume kohe per shtepine , per familjne dhe punen.

Te dobësoheni dhe digjni ynydrna ne vetem ter minuta eshte nje rezultat qe ka prejardhjen nga nje ceshtje shume e thjeshte : ushtrimet me intensitet te larte ne nje kohe te shkurter ju lejojne qe te digjni kalori ne menyre efikase. Me te sigurta nga ushtrimet jane ushtrimet me intensitet te ulet dhe te ndara ne shume dite jane me efikase; i lejojne personit qe te ndaj shume kohe per veten e tij , te bej ushtrime fizike ne menyre te relaksuar , me te ndergjegjeshme dhe me pak stresuese . Megjithate per shume njerëz kjo eshte humbje kohe.
Per kete arsye,kërkohet qe te behet ne nje periudhe te shkurter ajo qe duhet te behet ne kohe me te gjata. Edhe nese beni aktivitet fizike per vetem 3 minuta ne jave mund te kete përfitimet e saja.Kur ndiqen ushtrime me intensitet te larte , vendosen ne pune me shume muskuj , te pakten 80% e muskujve aktivizohen ne te njëjtin moment./ikub

Por cfare ushtrimesh duhet te beni per te djegur kalori ne 3 minuta?

Bicikleta duket se eshte mjeti me i pershtatshem per te arritur nje objektiv te tille.Mund te krijohet nje program qe zgjate 6 minuta .Dy minuta biçiklete do te jene te mjaftueshem sa per tu ngrohur; me pas jepini shume shpjet per rreth 30 sekonda ; dy minuta te tjera i dhënies se bicikletes ne qetesi sa per te marre fryme , duke vazhduar keshtu me te njëjtin ritem.