Xhimi Karter: Luftërat e Amerikës të jashtëligjshme dhe të panevojshme.

Ish presidenti amerikan Xhimi Karter ka paralajmëruar mbi pasojat e një sulmi të mundshëm kundër Iranit dhe mbi vazhdimin e pjesëmarrjes së Amerikës në luftëra të jashtëligjshme. Presidenti amerikan i vitit 1977-1981 Xhimi Karter, ka paralajmëruar mbi pasojat e luftave. Lufta nis në atë kohë kur kanë dështuar të gjitha rrugët dhe mundësitë për zgjidhjen paqësore të mosmarrëveshjeve. Lufta mund të zhvillohet në atë kohë kur nga ajo pritet përmirësimi i gjendjes dhe ruajtja e jetës së civilëve,-ka thënë ndër të tjera Karter. Ish presidenti amerikan është shprehur kundër një lufte që nuk është e nevojshme dhe nuk është pro një lufte të jashtëligjshme. Prej 60 vitesh Amerika është angazhuar në luftëra të tilla si në Vietnam, Kamboxhia, Libi, Panama, Jugosllavi, Irak, Afganistan dhe në shumë vende të botës ku shumica e tyre kanë qenë të jashtëligjshme dhe të panevojshme.

Artikulli paraprakObama i jep "goditje" teknologjisë në përdorim të shtypësve
Artikulli vijuesPentagoni kërkon trupa spiunazhi që paraqiten si biznesmenë