Zeka: Në ligjin për liri fetare të mos përmendet Kisha ortodokse serbe

Deputeti i Nisma për Kosovën, Milaim Zeka, ka shprehur shqetësimin e tij që në ligjin për liri fetare duhet të përmendet Kisha ortodokse e Kosovës dhe jo Kisha ortodokse serbe dhe jo, pasi sipas historiografisë, ndërtues të kishave ortodokse janë shqiptarët.

“Nëse e definojmë me ligj si kisha ortodokse serbe, atëherë ne në mënyrë automatike i përjashtojmë, fyejmë dhe diskriminojmë pjesëtarët e kombit shqiptar me fe ortodokse”, ka thënë Zeka.Ndërsa, deputeti i PDK-së, Fatmir Xhelili, ka dhënë vërejtjet e tij rreth projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e ligjit për liri fetare, duke thënë se ka mangësi që të trajtohen seriozisht, për të mos krijuar situata të paqarta.“Kjo ka të bëjë me regjistrimin e bashkësive fetare si entitet juridik, si dhe për kriteret për mënyrat e shuarjes së bashkësisë fetare”, ka thënë ai.Xhelili ka shtruar edhe pyetjen se kush do ta bëjë auditimin e bashkësive fetare.

Artikulli paraprakEdhe nga LDK-ja ka mbështetje për Projektligjin për lirinë fetare
Artikulli vijuesPak tregti Kosovë – Shqipëri