6 Shenjat e zemrës së sëmurë.

Mëkat pas mëkati vdes zemra…
Për këtë kur iu është thënë Seid b Musejeb (Allahu e mëshiroftë):se Abdulmelik b Mervan ka thënë: “Kam ardhë me një gjendje që nuk po gëzohem me punën e mirë që veproj, e as nuk po pikëllohem me punën e keqe që veproj”.
Tash i ka vdekur zemra, dhe nuk ka vetëm një shenjë të vdekjes së zemrës, por ka disa shenja tjera, prej tyre:

1- Gëzimi me veprimin e mëkatit dhe bërja e mëkatit haptazi.

2- Lumturia kur takon mëkatarët.

3- Depresioni kur sheh nënshtruesit e Allahut.

4- Këmbëngulja në mëkate pa e shpejtuar pendimin.

5- Mosmerakosja për ikjen e adhurimeve .

6- Moslargimi i të keqes me, dore, gjuhë dhe zemer.

Artikulli paraprakMosrespektimi i prindërve është mëkat i madh
Artikulli vijuesPëshpëritja e djallit ndaj njeriut