Hyrja e forcave serbe në Junik (Video)

0
887

Forcat serbe të dielën (16/8) morën kontrollin e kështjellës kryesore në jugperëndim. Junik, i vendosur në afërsi të kufirit me Shqipërinë, i cili njihet si një qendër organizative, logjistike dhe e shpërndarjes së armëve për Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës (UÇK), një grup që lufton për pavarësinë e Kosovës.

JUNIK, KOSOVË, 16/08
Vendosja e serbëve poshtë rrugës,
Vendosja e kamionëve të ushtrisë,
Ndjekja e goditjeve të fshatrave të sulmuara;
Të shtëna të tankeve që kalojnë nëpër fshatin e braktisur,
Lopët që ecin nëpër rrugë;
Ushtarët serbë patrullojnë fusha,
Tymi në rritje nga fshati,
Shfaqja e armëve të konfiskuara.
Zëdhënësi i policisë serbe SOT, Bozhidar Silic në serbisht, duke thënë: “Cili është kuptimi i bazës së fundit terroriste në Kosovë dhe tani të gjitha ndërhyrjet kryesore në Kosovë janë të lira për lëvizje./Kumti.com

Pamjet:AP Archive