AGJENTËT AMERIKANË ARRESTOJNË BANDËN SERBO-SHQIPTARE

0
235

Shërbimi i agjentëve për siguri i Shteteve të Bashkuara të Amerikës sot ka shpërbërë një bandë e heroinës dhe drogës sintetike e cila kalonte nga Turqia, përmes Bullgarisë, për në Itali dhe Zvicër, njofton agjencia informative “Presheva jonë”, duke ju referuar burimeve të policisë amerike.

Të njëjtat burime flasin për një demolimin e një banda ndërkombëtar e përbërë kryesisht serbë dhe shqiptarë (nga Shqipëria dhe Kosova) që veprojnë në Turqi, Bullgari, Shqipëri, Kosovë, Itali dhe Zvicër.

Operacioni, i cili u zhvillua në rajonin e Plovdivit të Bullgarisë u zhvillua me pjesëmarrjen e Agjentëve Anti-Drogë (DEA nga SHBA), e cila tashmë ka hapur një zyrë rajonale në Sofje në fillim të këtij prilli.

Shefa të kësaj bande janë dy serbë, të cilët kanë hyrë në Bullgari me dokumentet e falsifikuara, dhe më pas janë arrestuar. Dy bullgarët, një burrë dhe një grua, u arrestuan gjithashtu… Policia kapi në një garazh në Karlovos (Afrika Qendrore) një shqiptar, një serb dhe një paketim bullgare deri 4 kg heroinë. Gjatë disa bastisje policia kapi sintetike pajisje të prodhimit të drogës, si dhe një minibus i cili ishte caktuar si depo./expres/kohaislame