Akar: Ushtria turke, fortesë e pakalueshme e tradhtarëve

0
263

“Ushtria jonë duke përqafuar fortë parimin “Sovraniteti është pa kusht i kombit” është ngritur si një fortesë përballë qëllimeve tradhtare. Shembulli më i gjallë i këtij qëndrimi është vënë re në 15 korrik” tha Akar.

Akar në mesazhin e publikuar me rastin e 29 Tetorit, Festës së Republikës tha se kur u kërcënua e ardhmja dhe uniteti i atdheut Forcat e Armatosura Turke u bë tregues i vullnetit të çeliktë të kombit dhe së bashku me tërë popullin i tregoi tërë botës të vërtetën “ushtri-komb”.

Ai ndau edhe letë vlerësim: “Ushtria jonë duke përqafuar fortë parimin “Sovraniteti është pa kusht i kombit” është ngritur si një fortesë përballë qëllimeve tradhtare. Shembulli më i gjallë i këtij qëndrimi është vënë re në 15 korrik. Tradhtarët që nuk u mjaftuan me tradhtinë kundër kombit por planifikuan të jenë shërbëtorë të disa qarqeve u përpoqën me një poshtërsi të paparë në histori që të sulmonin të gjitha të shenjtat tona, por shumica dërrmuese e Forcave të Armatosura Turke dhe qëndrimi vetëmohues dhe i ndershëm i popullit bëri që këta tradhtarë të mposhten”.